keskiviikko 25. huhtikuuta 2018

Suomi vs. USA: Ruoka

Noniin, ajattelin tulla höpöttelemään omasta lempiaiheesta eli ruuasta ja siitä miten se täällä eroaa suomalaisesta. Monilla tuntuu olevan sellanen käsitys, että Jenkeissä syödään vaan roskaruokaa, tai sitten vastaavasti että kaikki ruoka tulee pakastimesta. Toki näin voi monessakin paikassa olla, mutta se ei kuitenkaan oo se koko totuus, ainakaan meillä. Mää koen olevani tosi onnekkaassa asemassa täällä monestakin syystä, ja yks niistä syistä on ruoka. Mun hostit tekee lähes kaiken ruuan ite, mitä nyt sillon tällön tilataan kotiin tai käydään ulkona syömässä. Pääosin eletään kuitenki aika terveellisesti.

Täällä kun menee ulos syömään, vaihtoehtoja on enemmän kun tarpeeks. On kiinalaista, japanilaista, intialaista, kreikkalaista, hawaijilaista, karibialaista, meksikolaista jne. Mun lempparipaikat on kuitenki Lil' Woody's, josta saa parhaita burgereita, ja Un Bien, josta saa karibialaista ruokaa. Sushi on täällä myös tosi hyvää, ja vaikka Suomessa ollessa mun sushikiintiö täytty jo kun söin sitä ehkä kerran vuodessa, täällä se on kyllä maistunu huomattavasti useemmin.

Kotiruokana me syödään yleensä kanaa, possua, bataattia, perunaa tai pastaa. Yks asia mikä mut ehkä vähän yllätti täällä on se, että siinä missä Suomessa suositellaan että syödään viis kertaa päivässä, täällä syödään kolme. Aamupala, lounas ja päivällinen. Tietty nuittenki välissä saa syödä jos nälkä yllättää, mutta yleensä nuilla pärjää hyvin. Varsinki, jos syö kunnollisen aamupalan, mihin mulla on tosin vielä vähän matkaa.. Yleensä syön vaan jonku banaanin, ja jos kun jää nälkä, niin syön jotain lisää kun oon vieny Emman kouluun. Tähän väliin täytyy muuten antaa shoutout hostiskän tekemille maailman parhaille french toasteille, joita saadaan yleensä lauantai- tai sunnuntaiaamusin syödä. Lounaalla syödään yleensä edellisten päivien leftovereita, sandwichejä tms. ja illallinen on sitten ns. kunnon ruoka.

Yks asia mikä on kyllä tehny muhun vaikutuksen, on ruokakaupat. Hyllyt on aina täynnä ja järjestyksessä, jopa hedelmät järjestellään siististi, eikä vaan läntätä kasoihin niinkun Suomessa. Siellä perfektionistinki silmä lepää. :D Limsoja ja energiajuomia on tarjolla montaa erilaista, mutta yks asia mikä välillä vähän ärsyttää on se, että jos haluat ostaa esim. yhen pienen pullon limsaa, se ei välttämättä onnistu, vaan sun pitää ostaa kaikki (vähintään) kuus pulloa, jotka on pakattu samaan. Niin ja sitten vielä tää juttu, että pakkauskoot on isompia kun muualla. Se on ihan totta jos mennään Costcoon, mutta vähän pienemmistä ruokakaupoista saa myös ns. normaalikokosia pakkauksia.

Enpä mää oikein tiiä mitä muuta teille nyt kertoisin. Tässä teille vielä muutamat ruokakuvat kun eihän tässä muutenkaan oo nälkä..







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti