tiistai 16. toukokuuta 2017

Hakemusprosessi: Step 2 - hakemus

Eli otsikon mukasesti nyt jatkuu höpinät CC:n hakuprosessista. Infotilaisuuden jälkeen seuraava hoidettava asia on hakemuksen täyttäminen. Ite tosin malttamattomana alotin sen jo pari kuukautta ennen infotilaisuutta. :D Aikaa tähän saa varata ihan kiitettävästi, koska hakemuksessa on monta osiota, joihin pitää selittää aika tarkasti kaikkea uintitaidoista terveyskertomukseen sekä harrastuksista tatuointeihin ja lävistyksiin. Tämä kaikki tietenkin englanniksi. Lisäks sinne pitää laittaa kuvia itestään ja omasta elämästään sekä hankkia lastenhoito- ja luonnesuosituksia niin, että vähintään kolme suositusta on joltain ei-sukulaiselta. Mää sain lastenhoitosuositukset mun siskolta ja tädiltä, ja luonnesuositukset entiseltä opettajalta, teatteriohjaajalta ja kaverin äidiltä.

Sain oman hakemuksen valmiiksi kesäkuun lopussa, eli mulla kesti sen täyttämisessä vähän reilu puoli vuotta. Hakemuksen lähettämisen jälkeen se kuitenkin tuli niin sanotusti bumerangina takasin parin korjausehotuksen saattelemana. Pariin kohtaan piti lisäillä juttuja, ja sitten sain lähetettyä koko hakemuksen järjestölle, jossa se vihdoin hyväksyttiin ja pääsin alottamaan mun matchingin!




Ainiin! Ettei nyt ihan pääse unohtumaan, niin pari sanaa vielä hakemukseen liitettävästä videosta. Se ei oo siis mikään pakollinen juttu, mutta kuulemma erittäin suositeltava, koska suurin osa perheistä pitää videota tosi tärkeenä asiana au pairia ettiessään. Video saa olla pituudeltaan maksimissaan kolme minuuttia, mutta oon törmänny pariin jopa neljän minuutin mittaseen. Mun oma video oli vajaa kaks minuuttia ja se oli oikeestaan vaan sellanen höpöttelyvideo missä kerroin itestäni ja lastenhoitokokemuksestani ja mitä tykkään tehä vapaa-ajalla yms.

Näin jälkeenpäin ajateltuna ton hakemuksen täyttäminen oli loppupeleissä ihan hauskaa puuhaa. Välillä kyllä aivot löi vähän liiankin tyhjää, kun kysymyksiin piti vastata niin tarkasti eikä aina oikein tuntunu juttua riittävän niin paljoa kun olis ehkä pitäny. Järjestöltä kuitenkin soittelivat aina välillä ja tsemppasivat eteenpäin.

Tässä oliki jo aikalailla kaikki mun sanottavat tohon hakemukseen liittyen. Ei oo mikään mahoton juttu, vaikka aika paljon aikaa ja panostusta vaatiikin. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti