keskiviikko 6. syyskuuta 2017

Training School & New York City

Viime viikon maanantai oli ehkä yks pelottavimmista mutta samalla parhaimmista päivistä mun elämässä. Lentokentän turvatarkastukseen meneminen ei todellakaan ollu helppoa, kun ennen sitä piti sanoa vielä viimeset heipat. Aika pian olo kuitenki vähän helpotti, ja tavattiin muitten samalla lennolla lähtevien au pairien kanssa lähtöportilla. Lento lähti siis 8:45 Suomen aikaa, Islannissa oli välistoppi, ja perillä New Yorkissa oltiin 12 jälkeen paikallista aikaa.

Noh, kaikki ei tietenkään menny niinku Strömsössä. Meitä ei kukaan ollu vastassa kentällä ja jouduttiin laittaa viestiä järjestölle. Siinä jonku reilun puolen tunnin odottelun jälkeen kuski saapu, ja pienten mutkien kautta päästiin lähtemään kohti training schoolia. Matka koululle kesti noin kolme tuntia, vaikka välimatka ei oikeesti ees ollu pitkä. New Yorkissa oli ihan jäätävät ruuhkat, joista johtuen liikenne seiso aikalailla. Lopulta päästiin kuitenkin perille, ja päästiin roudaamaan meiän kamat huoneisiin. Training schoolilla ne huoneet meni niin, että yhessä huoneessa oli 2-4 henkilöä, ja kahen huoneen välissä oli yhteinen kylppäri. Mulla kävi ihan hyvä tuuri, että mun lisäks mun huoneessa oli vaan yks italialainen tyttö. Kylppärin toisella puolella oli kaks au pairia, jotka teki meiän elämästä välillä melko hankalaa, mutta onneks tuolla ei tarvinu olla kun neljä päivää.

Yllämainittua lukuunottamatta training school oli kyllä ihan positiivinen kokemus. Maanantaina siellä ei oikeestaan tapahtunu yhtään mitään. Viiden aikaan oli alkuinfo ja saatiin pizzaa, ja sit oltiin vapaita tekemään mitä haluttiin. Mää menin aika nopeesti omaan huoneeseen ja chillailin vaan siellä loppuillan ja soitin kotiin. Tiistai ja keskiviikko oli täynnä opiskelua, jonka lisäks tiistaina oli illalla candy picnic, jonne jokainen sai tuoda karkkia omasta maastaan. Mää en maistanu kovin montaa karkkia kyllä kun en jaksanu olla siellä kun se oli ihan täynnä ihmisiä. Sit vaan hengailtiin muitten suomityttöjen kanssa hetki ennen kun mentiin nukkumaan.

Torstaina meillä oli aamusta ensiapukoulutusta, jonka jälkeen koitti se kauan odotettu hetki, eli päästiin kierrokselle New York Cityyn! Mun hostperhe oli ostanu mulle lahjaks sen kierroksen ja lipun Top of the Rockiin, mikä oli kyllä tosi ihana ylläri niiltä. <3 Kierros kesti about 2,5 tuntia, jonka jälkeen me joilla oli liput mentiin Top of the Rockiin ja sen jälkeen oli vapaata aikaa. Eihän tuossa nyt kauheesti ollu aikaa kierrellä, mutta ehti sentään jotakin nähä. Ja ne näkymät Top of the Rockista oli ihan jäätävän upeet! Olisin voinu viettää siellä koko loppuillan. :D












9/11 memorial





Times Square


New Yorkista jäi ihan hyvä maku kyllä. Ehkä vähän liian hektistä meininkiä mulle, mutta aika upee kaupunki se kyllä on. Jospa sitä jossain vaiheessa vuotta pääsis vielä käymään niin, että sais ajan kanssa katella paikkoja. :) Vähän kyllä jäi harmittamaan kun ei menty kattomaan Vapaudenpatsasta, mutta kyllä me taidettiin se siellä Top of the Rockissa ollessa bongata. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti